Persondatapolitik for BiQ

Et opslagsværk for indblik og overblik i Danmarks erhvervsdata

Oplysninger BiQ har fra vores egne kunder

Vi indsamler aldrig personoplysninger, uden at du selv har givet os disse oplysninger ved registrering, køb eller deltagelse i en undersøgelse m.v. og personoplysninger afgives aldrig til tredjepart, med mindre du selv udtrykkeligt giver tilsagn hertil.

Personoplysninger bruges til at gennemføre det køb eller den service, som oplysningerne er indsamlet i forbindelse med. Oplysningerne bruges derudover til at få større kendskab til dig og øvrige brugere af websitet. Denne brug kan bl.a. omfatte undersøgelser og analyser, der er rettet mod en forbedring af vore produkter, tjenester og teknologier.

Når du er kunde hos BiQ behandler vi naturligvis dine oplysninger sikkert og fortroligt. Vi opbevarer dine oplysninger på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger. Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Gør vi det, retter vi selvfølgeligt datoen for "sidst opdateret" nederst på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig direkte besked.

Cookiepolitik

Ved at bruge vores tjenester accepterer du vores brug af cookies.
En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din browser for at kunne genkende din computer ved tilbagevendende besøg. Der er ingen personlige oplysninger gemt i vores cookies og de kan ikke indeholde virus. BiQ bruger cookies til at huske dit log-in og gennem Google analytics at måle trafikken på websitet. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Du kan fravælge cookies fra Google Analytics her. Hvis du vil vide hvorledes du sletter dine cookies samt hvordan du fremover blokerer cookies kan vi henvise til denne vejledning.

Oplysninger BiQ sælger til vores kunder

Kilder som indgår i BiQ

BiQ indhenter oplysninger fra CVR, OIS, Statstidende, nyhedsartikler samt organisationer og private virksomheders egne hjemmesider til offentligt oplysning. Alle kilder er er offentlig tilgængelige og må uden rimelig tvivl formodes at være verificeret eller er verificerbare.

Hvilke persondata der behandles i forbindelse med BiQ

BiQ behandler ikke personfølsomme informationer, men derimod personhenførbare informationer. Disse informationer er afgrænset til: navn, adresse og stilling(er) på nøglepersoner tilknyttede danske virksomheder.

Hvorfor?

Oplysninger bliver brugt i en række forskellige arbejdssituationer hos BiQ’s kunder. Det er alt lige fra journalistiske opgaver, opsøgende salg, til markeds- konkurrent- og brancheanalyser. Blandt advokater benyttes BiQ’s ydelser til at foretage habilitets check i forbindelse med nye kunder, mens banker benytter vores aggregerede data til KYC (Know Your Customer) procedurer hvor et indblik i personers nuværende, såvel som tidligere, tilknytning til virksomheder benyttes til vurderinger af kunders risiko eller som en del af de data der skal indhentes for at leve op til dokumentationskravene i bl.a. Hvidvaskloven

Hvorfor BiQ må det

Med baggrund i ovenstående formål finder BiQ hjemmel for behandling af persondata i en Interesseafvejning jf. EU’s persondataforordning. De registreredes interesser er udvejet af de brede interesser for BiQ’s kommercielle udbud at et opslagsværk der overskueliggøre danske erhvervsdata.

Modtagere af BiQ’s oplysninger

Offentlige kunder (SKAT og politiet), Finansielle kunder (HVL underlagte kunder der benytter data til KYC procedurer), Salgs kunder (der over tilknyttede emner finder kontaktoplysninger på virksomheder) og Rådgivere (Revisorer og Advokater der anvender data til habilitets undersøgelser og på hvidvask området).

Rettigheder for registrerede

Er du registreret i vores opslagsværk har du ret til at anmode BiQ om følgende:
Indsigtsret -per anmodning vil vi informere dig om du er registreret i PEP registeret og i så fald hvilke oplysninger vi har registreret og give dig adgang til disse.
berigtigelse -per anmodning vil vi, hvis du har opdaget fejl i vores oplysninger som du gør os opmærksomme på, sørge for at rette disse fejl
Sletning -Generelt sletter vi kun oplysninger fra Statstidende i BiQ. Der er en intern procedure at slette PEP-oplysninger senest 12 måneder efter de er fratrådt deres PEP givende stilling. Den registrerede har derudover retten til at anmode om at blive fjernet fra BiQ og BiQ vil behandle enhver sådan henvendelse efter de forskrifter der er blevet pålagt BiQ af Datatilsynet.
begrænset behandling -I tilfælde hvor der opstår tvivl om hvorvidt vores oplysninger er rigtige eller om de bliver behandlet på et retsligt grundlag kan du anmode os om at sætte dine oplysninger i ‘karantæne’, hvor de ikke vil indgå i BiQ, indtil vi har afklaret rigtigheden eller genovervejet retsgrundlaget for dine oplysninger
menneskelig indgriben -I tilfælde af at du skulle kontakte os med en anmodning om benyttelse af dine ovenstående rettigheder vil du komme i kontakt med menneskelig behandling og ikke et automatiseret system. Vi vil senest en måned efter din anmodning er gjort os det bekendt have behandlet den, men i realiteten vil det ske noget inden det.

Kontaktoplysninger

Ønskes kontakt at rettes mod BiQ’s dataansvarlige Rasmus Rask vedr. anmodninger eller relevante spørgsmål kan det ske på enten
Tlf: 70255065 eller Mail: info@biq.dk

Klage til en tilsynsmyndighed

Har du fået afslag af BiQ om anmodning om berigtigelse eller sletning af personoplysninger eller begrænsning af behandling vedrørende den registrerede og til at gøre indsigelse mod behandling, kan du klage til Datatilsynet som er den relevante tilsynsmyndighed på området. Det kan du læse mere om her på deres hjemmeside.